Onze fabriek

Door de sterke groei heeft Gotjé flink geïnvesteerd in de productiecapaciteit. Aanvankelijk vond de productie plaats in het bedrijfspand te Werverhoof. In 2004 gingen we naar ‘Hempoint’ aan de nieuwe Hemweg 5k in Amsterdam. Het pand met 650 m2 bedrijfsruimte voldeed in eerste instantie, maar al snel moest aan uitbreiding gedacht worden.

In 2012 werden we namelijk door een leverancier van maaltijdboxen benaderd. De productie van kleine verpakkingen voor de boxen, leek in eerste instantie haalbaar op de toenmalige locatie. Echter het bleek al snel dat we weer moesten uitbreiden. Er moest namelijk machinaal geproportioneerd en verpakt gaan worden. We leverden inmiddels  ook ‘Bartoppers,’ een handzame hoeveelheid nootjes, aan café’s e.d..

Gelukkig kon er een pand op hetzelfde terrein gehuurd worden. Dat gaf weer even lucht, maar niet voor lang. Onze markt werd steeds groter en Gotjé werd een steeds belangrijker begrip in de ‘notenwereld.’ Uiteindelijk was het bedrijf gevestigd in drie panden en dat was logistiek onnodig ingewikkeld. Er moest een groter pand komen; alles moest onder één dak!

Er werd gezocht naar grond in Amsterdam, maar dat was heel kostbaar, Zaandam en Purmerend waren de volgende opties. De bouwtekeningen waren al gemaakt, maar we konden daar geen geschikte grond vinden. Jan jr. vond de oplossing. Hij zag een advertentie waarin een pand van ca 3000 M2 werd aangeboden. De productieruimtes voldeden al aan alle HACCP voorwaarden en waren geheel gekoeld. Het leek te mooi om waar te zijn, maar het was realiteit.

De locatie was weliswaar verder van Amsterdam dan waarop we hadden gehoopt, maar na bezichtiging was de hele familie verkocht. We gingen naar Heerhugowaard.

In het voorjaar van 2019 zijn we de verhuisd. Een pand aan de Nieuwe Hemweg 6a in Amsterdam bleef  behouden. Dat is nog steeds het adres van ons kantoor. 

Want Jan Gotjé Noten B.V. laat haar ‘roots’ niet los en blijft een Amsterdams bedrijf.